Carolien Cramer


Kleine meisjes worden Groot


Dochters van de Nacht

Poppenkind

Thee en Tranen

't Zomerhuys

Niet meer te verkrijgen

Kleine meisjes worden Groot: een thrillernovelle

Aan een jarenlange vete komt een einde als Monica haar familie uitnodigt voor een diner op eerste Paasdag. Het moment waar ze zorgvuldig naartoe heeft gewerkt komt onherroepelijk dichterbij. Er staat iets te gebeuren. Eindelijk krijgt ze de kans om haar belofte waar te maken. Ze koestert geen hoop dat haar familie is veranderd. Nee, ze hoopt zelfs vurig dat ze gebleven zijn wie ze waren.


Het is een wonderlijk gezelschap dat een paar uur later aan een feestelijk gedekte tafel plaatsneemt. Het belooft een bijzondere avond te worden.
Dochters van de Nacht: een bijzonder thrillerdebuut

Sinds Rosa door haar man verlaten is leidt ze een teruggetrokken en eenzaam bestaan. Op een dag komt Vera in haar leven. Het lijkt een toevallige ontmoeting, maar Vera heeft alles tot in de puntjes voorbereid. Ze weet alles over Rosa: over haar afkomst, haar jeugd en over de geheimzinnige dood van haar opa. Rosa weet niets over Vera. Niet dat die gevoed wordt door haat, woede en wraak. Niet dat die tot het ergste in staat is. Nee, Rosa wordt juist geraakt door de kalmte die Vera uitstraalt, door haar onbezorgdheid, haar vrolijkheid. Ze doet er daarom alles aan om te worden zoals zij.
Poppenkind: o mdat het nooit mag worden vergeten

Als de elfjarige Hanna op een morgen vroeg wakker schrikt, en naar buiten kijkt, ziet alles er anders uit. De wereld van een dag geleden bestaat niet meer. Die verdwijnt op het moment dat de vliegtuigen overvliegen en de bruggen ontploffen. De oranje ochtendhemel kleurt langzaam zwart. Het huis beweegt en buiten loeien de sirenes – luchtalarm. Door het open raam dringen rookwolken naar binnen. Ze denkt dat ze doodgaat. Nee, ze weet het zeker. Het is 10 mei 1940.
Thee en Tranen: ongenadig eerlijk geschreven. Een tijdloos boek.

Emma had altijd gedacht te weten wat ze zou doen wanneer het haar zou overkomen. Maar sommige dingen weet je pas echt zeker op het moment dat ze je overkomen.