Carolien Cramer
Dochters van de Nacht


Bestellen

Ook als e-book verkrijgbaar.


  


Poppenkind

  

Bestellen
Thee en Tranen

Bestellen
   't Zomerhuys

  

Niet meer te verkrijgenDochters van de Nacht: een bijzonder thrillerdebuut

Op 10 juli 2021 verscheen Dochters van de Nacht. Een bijzonder thrillerdebuut van Carolien Cramer. Met het schrijven van haar vierde boek stapte Carolien uit haar comfortzone. Ze verlegde haar focus naar een ander genre en raakte daarmee de juiste snaar. In dit boek schetst Carolien een heftig beeld van een merkwaardige vriendschap tussen twee vrouwen. Dochters van de Nacht is een intrigerend verhaal over diepgewortelde wraak en de desastreuze gevolgen daarvan.

Samenvatting

Sinds Rosa door haar man verlaten is leidt ze een teruggetrokken en eenzaam bestaan. Op een dag komt Vera in haar leven. Het lijkt een toevallige ontmoeting, maar Vera heeft alles tot in de puntjes voorbereid. Ze weet alles over Rosa: over haar afkomst, haar jeugd en over de geheimzinnige dood van haar opa. Rosa weet niets over Vera. Niet dat die gevoed wordt door haat, woede en wraak. Niet dat die tot het ergste in staat is. Nee, Rosa wordt juist geraakt door de kalmte die Vera uitstraalt, door haar onbezorgdheid, haar vrolijkheid. Ze doet er daarom alles aan om te worden zoals zij.

Poppenkind: omdat het nooit mag worden vergeten

Als de elfjarige Hanna op een morgen vroeg wakker schrikt, en naar buiten kijkt, ziet alles er anders uit. De wereld van een dag geleden bestaat niet meer. Die verdwijnt op het moment dat de vliegtuigen overvliegen en de bruggen ontploffen. De oranje ochtendhemel kleurt langzaam zwart. Het huis beweegt en buiten loeien de sirenes – luchtalarm. Door het open raam dringen rookwolken naar binnen. Ze denkt dat ze doodgaat. Nee, ze weet het zeker. Het is 10 mei 1940.
Thee en Tranen: ongenadig eerlijk geschreven. Een tijdloos boek.

Emma had altijd gedacht te weten wat ze zou doen wanneer het haar zou overkomen. Maar sommige dingen weet je pas echt zeker op het moment dat ze je overkomen.