Carolien Cramer


Carolien Cramer (1959) groeide op in Gelderland. Na de middelbare school koos ze voor de gezondheidszorg waarin ze decennialang werkzaam was. Schrijven bleef echter haar passie. Zo schreef zij korte verhalen, reisverslagen en nieuwsbrieven. Inmiddels heeft ze meerdere boeken en prijzen op haar naam staan. Haar beste verhalen zijn gepubliceerd in verschillende verhalenbundels.

Carolien schrijft graag over onderwerpen uit het leven. Maar ook het schrijven van een spannend verhaal gaat ze niet uit de weg. Ze houdt ervan om de lezer zo nu en dan even in de war te brengen en ze op het verkeerde been te zetten met verrassende wendingen. Voor Carolien is schrijven zich elke keer opnieuw laten verrassen wat er tevoorschijn komt. Personages tot leven wekken en een kijkje in hun leven nemen. Wat willen ze vertellen? Waar zijn ze mee bezig. In een verhaal kan bijna alles, is zoveel mogelijk. ‘Als ik in de huid van een personage kruip kan ik ze van alles laten doen. Heb ik vrij spel. Daar kan ik mateloos van genieten’, aldus Carolien.


Publicaties:

2022 - Waar of onwaar. Verhaal in bundel 'Black-out' van uitgeverij LetterRijn.

2022 - Kleine meisjes worden Groot. Een thrillernovelle.

2021 - Vrije val. Winnende verhaal online Bibliotheek Verhalenwestrijd.

2021 - Dochters van de Nacht. Thrillerdebuut.

2020 -Herinnering. Verhaal in bundel 'Blind Vertrouwen' van uitgeverij LetterRijn.

2019 – Roulette. Verhaal in e-book ‘Meer dan duizend woorden’. Winnende verhaal van de Hebban Thrillermagazine schrijfwedstrijd 2019.

2018 – Carte Blanche. Verhaal in bundel ‘Deadline’ en derde plaats van de jaarlijkse schrijfwedstrijd van uitgeverij LetterRijn.

2018 – Poppenkind. Biografische roman.

2018 – De Muze. Verhaal in bundel ‘Vieze Liedjes’ van Literairwerk.

2017 – Zusterliefde. Winnende verhaal van de spannende verhalenwedstrijd Ambo|Anthos.

2016 – Thee en Tranen. Autobiografische roman.

2014 – ’t Zomerhuys. Roman. Fictie.


Prijzen:

2021: Winnaar online Bibliotheek Alice Munro Verhalenwedstrijd

2019: Winnaar Hebban Thriller Magazine schrijfwedstrijd

2017: Winnaar Spannende verhalenwedstrijd Ambo|Anthos